dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

„Aki nem érti, forduljon pszichológushoz”

„Aki nem érti, forduljon pszichológushoz”

A Juventus vezetőedzője megvédte csapata kapitányát, miután Buffon neki támadt a játékvezetőnek a Real Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágóján.

„Kívülről mindig könnyű ítélkezni. Ami Buffont illeti, 20 éve példaként szolgál a pályán és azon kívüli tetteit figyelembe véve” – kezdte mai sajtókonferenciáját Allegri.

„Csak egyetlen egyszer, egy nagyon nehéz és komplikált szituációban, amikor 30 másodpercre voltunk a hosszabbítástól – és nem mondom azt, hogy a kvalifikációtól, mert a hosszabbításra volt meg az esélyünk – a bíró meghozta ezt a döntést. Nem tudom, hogy helyes volt-e vagy sem, nem érdekel, de Buffont is leküldte, amivel megtagadta tőle azt a lehetőséget, hogy kivédje Cristiano Ronaldo tizenegyesét… így érthető volt Gigi reakciója.”

„Szerintem otthon ülve nyugodtan a fotelben, nem figyelembe véve a szituáció pszichológiai oldalát elítélni a reakcióját, nem igazán fair. Bárkit a világon megnéznék, hogy nem így reagált volna ebben a helyzetben.”

„Nyugodtnak kell lenned, amikor körülötted minden a feje tetejére áll, de amikor benne vagy egy ilyen szituációban, mindenki számára nagy kihívást jelent nyugodtnak maradni. Azoknak, akik nem értik meg, hogy abban a pillanatban és szituációban mi játszódott le Gigi fejében, pszichológiai kezelésre kellene menniük, máshogyan én sem tudok segíteni rajtuk.”

„A játékvezető 90 percen keresztül nagyon jól vezette a meccset, tényleg. A végén azonban könnyedén elveszítette a fonalat, ez olyan, mint amikor a Monopolyban kihúzol egy váratlan csavart hozó kártyát, de előfordul az ilyen.”

„Csak annyit tennék még hozzá, hogy a hosszabbítás meghatározásában is hibázott, mert négy percet mutatott fel a tartalék játékvezető, de csak egyetlen csere történt és az orvosoknak sem kellett ápolás miatt a pályára lépniük, így nem volt indokolt ennyit hosszabbítani.”

„Három nappal a történetek után, amikor is folyamatosan mindenki, de tényleg az egész világ erről beszélt, most már ideje a figyelmünket a Sampdoriára fordítani. Nem változtathatunk emiatt semmin. A szurkolók és a játékosok megérdemelték volna a hosszabbítást, de most már ez nem tudunk mit kezdeni.”

„A Napoli a nyakunkban liheg, így tovább kell nyomunk és még több lelki energiát kell összegyűjtenünk a folytatásra. Egy olyan cél lebeg a szemünk előtt, ami megismételhetetlen, meg akarjuk nyerni zsinórban a hetedik bajnoki címünket is. Ezt most tilos kiengedni a kezünkből.”

Mindenkire szükségünk van holnap, a játékosokra a pályán és a szurkolókra a stadionban.”

„Ha csak nem történik valami váratlan, akkor Gigi Buffon és Juan Cuadrado kezdeni fog. A támadósort illetően még mérlegelnem kell, hogy játszatom Higuaínt és Mandzukicot is vagy egyiküket a padra teszem.”

„A védelemben Benatia és Rugani is játszani fog, bár Chiellininek nincs szüksége pihenésre. Higuaín láthatóan egy kicsit szenvedett a válogatott szünetet követően, mert hosszú utat kellett megtennie és az argentin válogatottban sosem könnyű játszani, de ettől függetlenül jól teljesített Madridban.”

„Hosszú út áll még előttünk, haza kell hoznunk a Scudettót és az Olasz Kupát, mert idén még nem nyertünk semmit.”

Végül pedig a jövőjéről kérdezték Allegrit.

„Még nem ültem le a klubbal beszélni erről. Azt viszont elárulhatom, hogy a BL-negyeddöntő semmin sem változtatott. De ha mégis, akkor csak azon, hogy most még inkább folytatni akarom. Nem hagynék ki egy évet, mert továbbra is motivált vagyok és dolgozni akarok. Természetesen sosem tudhatod, hogy mit tartogat számodra a jövő. Most azonban a szezonra kell koncentrálnunk.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció