dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Nem lehet mindig döntőt játszani!

Nem lehet mindig döntőt játszani!

A Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri is elmondta véleményét a sajtónak a Tottenham elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést követően.

„Jó mérkőzés volt, követett el néhány hibát a Juve, de részben az ellenfél által generált nyomás miatt” – mondta Allegri a Mediaset Premiumnak. „Gigi Buffon nagyszerű védést mutatott be és megvolt arra az esélyünk, hogy 3-0-ra alakítsuk a találkozó állását, de végül kihagytuk a büntetőt. Tudtuk, hogy akadnak majd nehézségeink, a döntés a visszavágóra marad, amelyet meg kell próbálnunk megnyerni majd. Teljesen normális, hogy vannak nehézségek. 2-0-s vezetésnél túlságosan is visszahúzódtunk és leálltunk a játékkal, de ez részben a Tottenham teljesítményének is köszönhető. Továbbra is a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéről beszélünk, ezt nem szabad elfelejteni. Szomorú, hogy nem nyertünk, de minden esélyünk megvan a továbbjutásra. A Tottenham egy fizikailag és technikailag is nagyon erős gárda.”

Paulo Dybala, Juan Cuadrado, Blaise Matuidi, Andrea Barzagli, Stephan Lichtsteiner és Benedikt Höwedes sérülése miatt volt kénytelen a Juve 4-2-3-1-es taktikai hadrendben pályára lépni.

„Dybala és Matuidi nagy valószínűséggel játékra alkalmas állapotban lesz a visszavágón, de addig még majdnem egy hónap van hátra, mi pedig most csak a Torino elleni bajnokival foglalkozunk.”

Visszatérve az angol együttes elleni BL-mérkőzésre, érdekesség, hogy a hazai együttes mindössze 33%-ban birtokolta a labdát.

„A labdarúgás egy furcsa sportág, 3-0-ból lehet akár 2-1, míg 3-1-ből akár 2-2 is az eredmény. Azt hiszem, mindannyian tisztában vagyunk a dolog nehézségével. Londonban egy igazi döntő vár majd ránk.”

A trénert ezután csapata által elkövetett hibákról faggatták a zsurnaliszták.

„Gigi Buffon védésétől eltekintve, a Tottenhamnek nem volt igazán komoly lehetősége a gólszerzésre. A második félidőben változtattunk pár dolgon és összességében jó mérkőzést játszottunk. Az első gólt azért kaptuk, mert a védelmünk előtt járattuk a labdát, míg a másodikat szabadrúgásból kaptuk. A futball egyaránt ad és elvesz, de nem hiszem, hogy emiatt lehangoltnak kellene lennünk. Ha valaki azt gondolta, hogy a Juve majd 4-0-ra nyer, akkor az az illető tévúton jár. Talán az a tény, hogy három éven belül két döntőt is játszottunk rosszul érintett néhány embert. Lényegtelen, hogy ki nem játszott. A csapat jó teljesítményt nyújtott, megszereztük a vezetést és a második félidőben veszélyesebben játszottunk, mint az ellenfél. A Tottenham nagyszerűen játszott és a londoni mérkőzésen még nagyobb nyomás alá fognak helyezni bennünket. A kezdés meglepte őket és mindenképpen lépniük kellett. Visszább húzódtunk, amely elsősorban a széljátékunkon volt észrevehető. Szomorú, hogy Londonban kell kiharcolnunk a továbbjutást. Nem én kértem őket, hogy húzódjanak vissza, ennél minden más lépés jobb lett volna. Miután 25 percnyi játékkal nyomás alá helyeztek minket, már nem tudtunk kijönni a szorításuk alól.”

„A Bajnokok Ligája egy álom és egyben cél is, amelyet elérni nem könnyű feladat. Azt hiszem, az emberek néha elfelejtenek a realitás talaján mozogni. A Juve győzelemre játszik, de nem mi vagyunk az esélyesek. Nem lehet minden évben döntőt játszani. Meglátásom szerint a csapat fantasztikus szezont produkál eddig, de attól még messze van, hogy egy nyolcaddöntőt 3-0-s eredménnyel meg tudjon nyerni. Ez az, ami igazán irritál, mert az embereknek fogalmuk sincs a csapatok dimenzióiról. Az elsődleges cél a Scudetto: amelynek megnyerése szintén nem könnyű. A Bajnokok Ligájának megnyerése csak ezután következik a sorban. Nem fogadom el a Juve szurkolók lehangoltságát a mai 2-2 után. Néha egészen ijesztő tud lenni az itt jelenlévő érzelmi hullámvölgy. Sohasem mi voltunk az esélyesek a negyeddöntőbe jutásra.”

„Mindig is 50% volt az esély és továbbra is ennyi. Az embereknek meg kell érteniük, hogy nyerni nem átlagos dolog, épp ellenkezőleg, rendkívüli eredmény. Ez a csapat zsinórban hatszor lett bajnok és játszott két Bajnokok Ligája-döntőt. A Bajnokok Ligájában apróságok döntenek a győzelem és vereség között. A Juve és a Tottenham is olyan klub, amely szeretne továbbjutni, de a Bayern München, Barcelona és Real Madrid trióhoz képest lépéshátrányban van. Sőt a PSG-t és a Manchester City-t is hozzáteszem ehhez a listához. Jövőre még nehezebb dolgunk lesz. A döntőig csak a legjobb csapatok jutnak el és a Juventusnak már volt három rendkívüli idénye.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció