focivilag

2015/16

Gyenge kezdés, de újabb duplázás

2015 nyarán elhagyta a klubot többek között Vidal, Tevez, Coman és Llorente is, mindannyian külföldre igazoltak. A hiányzókat pótolni igyekezvén Marotta az Alex Sandro, Sami Khedira, Paulo Dybala, Simone Zaza és Mario Mandzukic ötös fogattal igyekezett felvenni a harcot úton a sorozatban megszerzendő ötödik bajnoki cím felé. A csapat megnyerte az Olasz Szuperkupát, de a bajnokság kezdése iszonyúra sikerült. Előbb az Udinese, majd a Roma is vereséget mért a csapatra. Jöhetett a válogatott szünet, ami után megváltást vártunk, de a sorminta folytatódott döntetlenekkel a Chievo és a Frosinone ellen, míg a Napoli és a Sassuolo újabb vereségekkel gyötörte az elcsigázott Juventus szurkolókat. Európában sokkal jobban állt a csapat szénája, csak az utolsó fordulóban szedett össze egy vereséget a Sevilla ellen, igaz ez egyből csak a második helyet jelentette, és a Bayern Münchent a folytatásra.

A Bajnokok Ligája őszi fordulóit a kieséses szakasszal összekötő időszakra megéledt a csapat, és sorozatban 15 győzelmet aratott, kezdve a torinói városi derbi hosszabbításában bekotort találattal, még a kupában is sikerült az Internazionalét két vállra fektetni egy jelentős, 3-0 arányú győzelemmel.

A győzelmi sorozat egy Bologna elleni 0-0-val ért véget 2016 február 19-én. Négy nappal később folytatódott a Bajnokok Ligája és érkezett a Bayern München, akik ellen a torinói odavágón két gólos hátrányt sikerült ledolgozni, hogy ugyanezt a bajor csapat is megtegye hazai pályán. A hosszabbításra elfogyott Allegri csapata, így az ott kapott további két gól, és a 4-2-es vereség kiejtette a Juventust a BL-ből, de arra a két mérkőzésre azóta is jó szájízzel emlékszik vissza minden szurkoló, és mi van, ha a végén Evra csak kirúgja a lelátóra azt a labdát…

Négy napra rá Buffon rekordot ünnepelhetett, 974 percen át órizte a csapat kapuját bekapott gól nélkül.

Árilis 25-én a Juventus kilenc pontos előnye birtokában matematikailag is bebiztosította sorozatban ötödik bajnoki címét, 91 ponttal végezve, ráadásként az újabb kupagyőzelem is összejött a Milan ellen hosszabbításban aratott 1-0-s győzelemmel.

2015/16